Genbrug dine forårsløg

genbrug dine forårsløg

Genbrug dine forårsløg og få dem til at vokse helt uden det store arbejde. Her får du tricket det får de små grønne toppe til at skyde igen.

Low FODMAP og forårsløg går hånd i hånd

Jeg har på min low FODMAP diæt virkelig fundet ud af hvor mange forårsløg der desværre ryger i skraldespanden. Jeg bruger jo kun den grønne del af dem og jeg får dårlig samvittighed, hver gang jeg smider et nyt bundt ud. Samme situation er du sikkert i.Derfor giver jeg dig her et tip til hvordan du kan genbruge dine forårsløg.

Sådan gør du

Saml to bunder brugte forårsløg med en madelastik. Kom lidt vand i bunden  af et glas og sæt forårsløgene ned i glasset. Vandet skal kun lige dække rødderne. Dækker de for meget af selve forårsløget, så begynder de at rådne og lugte. Indenfor et par dage kan du se at dine forårsløg skyder med nye grønne toppe. Brug dem som topping på aftensmaden eller fx i en low FODMAP grøn karrypasta.

På billedet kan du følge udviklingen på bare 14 dage. Jeg skiftede vandet ca. 2-3 gange om ugen. Synes det er ret imponerende. På 14 dage har du to helt nye bundt forårsløg!

Derfor må du kun spise den grønne del af forårsløg

Løg generelt må ikke indtages på low FODMAP diæt da indholdet af FODMAP’s er super højt. Jeg har klart kunne mærke udelukkelsen at løg og hvidløg har gjort en kæmpe forskel på min mave. Men det er også svært at finde erstatninger til løg jo er en del af rigtig mange måltider. Derfor er det skønt at man må bruge den grønne del af både forårsløg og porrer. Der er indholdet af FODMAP’s så lavt at du kan indtage det helt uden problemer.

Håber du kan bruge mit tip til noget.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory