Low FODMAP bananmuffins med mørk chokolade

Low FODMAP bananmuffins med mørk chokolade

Mums mums mums! Disse low FODMAP bananmuffins med mørk chokolade er ultra bløde og lækre. De er tilmed super nemme at lave og så er de helt uden gluten og mælk. Jeg fandt opskriften på Karina Baagøs blog og måtte bare prøve dem. Jeg prøvede at lave dem med mint chokolade, men synes smagen af mint blev lidt for kraftig. Derfor vil jeg klart anbefale at bruge mørk chokolade, som den oprindelige opskrift også bruger. Tjek endelig hendes blog ud, som er meget inspirerende for en på low FODMAP diæt.

 

Low FODMAP bananmuffins med mørk chokolade
Udskriv

Low FODMAP bananmuffins med mørk chokolade

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 15

Ingredienser

  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 1 tsk vaniljepulver eller en vaniljestang
  • 100 g fuldkornsrismel
  • 40 g maizena
  • 1 ½ tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 0,75 dl olivenolie
  • 3 modne bananer
  • 100 g 70% chokolade

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader og varmluft.

  2. Rør sukker og æg helt lyst og luftigt. Det tager lidt tid så vær tålmodig.

  3. Kom vanilje, mel, maizena, bagepulver og salt i. Rør til det er blandet og ikke længere.  

  4. Tilsæt olien og rør en sidste gang med elpiskeren. 

  5. Mos bananerne og hak chokoladen. Vend det i med en dejskraber og kom dejen i muffinsforme. Der bliver ca. 15 styk. Fyld dem ca. to tredjedele op, så de ikke flyder over. 

  6. Bag dem i ovnen i 15 minutter til de er gyldne på toppen. 

Comments

  1. Under pkt 4 står; tilsæt olien. Hvilken olie? Fremgår ikke af opskriften😏
    Lyder ellers lækre😊
    Mvh Kristina

    • Ov sorry 0,75 dl. olivenolie. Får lige rettet det i opskriften også. Håber du ender med at lave dem – de er virkelig virkelig gode.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory