Jeg synes, at min low FODMAP chiagrød med yoghurt er noget af det bedste jeg kan spise om morgenen. Den er nem at lave aftenen forinden, og står blot og trækker i køleskabet til den skal spises dagen efter. Derfor også den lange tilberedelsestid – men i princippet løfter du ikke en finger i mere end 5 minutter.
Superfrøet chia!
De små chiafrø ultra sunde. De indeholder nemlig super mange kostfibre, antioxidanter og omega-3. Kort fortalt et lille unikt superfrø, som alle burde have kendskab til. Når du er på low FODMAP diæt må du ifølge appen FODMAP diet spise 48 g. chiafrø pr. portion, hvilket svarer til ca. 4 spiseskeer. Jeg prøver løbende at tilføje de små frø til min daglige kost. Tror jeg snart må eksperimentere med dem i brød, mysli og smoothies.
Chiagrød kan laves i utallige variationer. Jeg har prøvet med vand, rismælk, laktosefri mælk, laktosefri yoghurt og kakao. Toppingen kan også varieres i det uendelige. Jeg bruger gerne banan, blåbær, vindruer, appelsin eller hindbær. Frossen frugt fungerer også rigtigt fint.
Denne version er lavet af både laktosefri mælk og yoghurt. Kombinationen synes jeg gør den dejligt cremet. Men det må du også være med til at bedømme.

Low FODMAP venlig chiagrød med yoghurt
Ingredienser
- 2 spsk. chiafrø
- 1 ½ dl. laktosefri yoghurt naturel
- ½ dl. laktosefri mælk
- 1 knivspids vaniljepulver
- Evt. en lille smule lys sirup
- 1 håndfuld blåbær
- 1 håndfuld vindruer
Sådan gør du
-
Dagen inden du skal spise din grød skal du blande chiafrø, yoghurt, mælk og vaniljepulver. Bland det godt med et piskeris da frøene har en tendens til at klistre sammen lige i starten. Kom det herefter på køl natten over.
-
Dagen efter rør du rundt i det igen og smager til med evt. lys sirup. Pynt med blåbær og stenfri vindruer.
Husk at du altid kan følge med her: Facebook, Instagram & Bloglovin
Comments
Leave a comment