Low FODMAP chili con carne med edamamebønner

I vinterhalvåret står den ret ofte på chili con carne herhjemme. Eller det vil sige, det gjorde det før jeg gik på low FODMAP diæt. Nu er det lidt sværere, da bønner kun må indtages i meget små mængder på diæten.

Kan edamamebønner erstatte kidneybønner?

For ikke længe siden blev edamamebønner godkendt, som en fødevare der kan indtages uden begrænsninger. Yes tænker jeg bare! For det første elsker jeg edamamebønner som en snack med lidt salt og citron. For det andet gav det mig mulighed for at eksperimentere med en low FODMAP chili con carne. En tredje ting jeg godt kan lide ved edamamebønnerne er, at de beholder deres faste konsistens. Synes godt kidneybønner kan være meget melede at få i munden. Det er jo win win hvis jeg skal sige det.

Vil selv sige at det er lykkedes overordenligt godt. Der er tilpas med power i smagen på trods af mangel på hvidløg og løg. Håber du selv vil prøve opskriften og give mig din ærlige mening.

Lige til fryseren

Det perfekte ved min low FODMAP chili con carne er at den kan smides i fryseren og tages op dagen inden det skal spises. Det er jo perfekt når man som mange andre har en travl hverdag. Det forklarer også den kæmpe portion. Vi spise jo kun for to, men fryser de resterende ned i portioner der passer til os. Det er perfekt!

 

Udskriv

Low FODMAP chili con carne med edamamebønner

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter
Antal 8

Ingredienser

  • 1 kg. hakket oksekød
  • 1 bundt forårsløg kun den grønne del
  • 4 gulerødder
  • 4 gul og rød peber
  • 4 stængler bladselleri
  • 2 røde chilier
  • 2 spsk. hvidløgsolie
  • 2 tsk. chilipulver
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. kanel
  • 2 spsk. brun farin
  • 4 dåser flådede tomater
  • 800 g. frosne afskallede edamaebønner
  • 4 spsk. balsamico
  • 70% mørk chokolade efter smag
  • Salt og peber
  • Basmatiris
  • Evt. nachos
  • Evt. laktosefri creme fraiche
  • Evt. friske koriander kan udelukkes

Sådan gør du

  1. Vask og snit alle grøntsagerne.

  2. Varm hvidløgsolien op i en stor gryde og svits oksekødet heri. 

  3. Tilsæt alle grøntsagerne, chilipulver, spidskommen, kanel og brun farin. Lad det svitse lidt. 

  4. Kom flåede tomter og balsamico i. Lad det hele simre i en lille times tid. 

  5. Kog risene efter anvisningen på pakken. 

  6. Kom bønnerne ned til kødet og lad dem simre med de sidste 10 minutter.

  7. Smag retten til med salt, peber og mørk chokolade. Du må endelig ikke udelukke chokoladen. Den sætter virkelig prikken over i'et.

  8. Server med basmatiris, nachos, laktosefri creme fraiche og friskhakkede koriander hvis du kan lide det. Jeg snittede også lidt friske tomater og spiste til. 

Skriv et svar

Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory