På low FODMAP diæt har man stadig lyst til søde sager – jeg har i hvert fald. Og jeg er jo ikke på diæt for at tabe mig, jeg vil bare have at min mave er glad og tilfreds. Og det bliver den bestem af disse low FODMAP chokolade cookies. Mums de er lækre. Sprøde udenpå, bløde indeni og helt uden gluten.
Fleksibel opskrift
Opskriften på mine low FODMAP chokolade cookies er ret så fleksibel. Du kan variere den som du vil. Er du fx til den helt skrabede version kan du undlade vaniljepulver, chokoladestykker og mandler. Men jeg vil nu sige det er med til at sætte prikken over i’et når man finder en lille chokoladeklump i sin cookie. Men du kan jo variere nødderne eller chokoladen som du vil. Prøv fx med hassel- eller peakannødder eller erstat den mørke chokolade med mælke- eller hvid chokolade. Husk dog at være opmærksom på både nøde og chokoladeindtaget.
Håber du bliver lige så forelsket i dem som jeg!

Low FODMAP chokolade cookies
Ingredienser
- 3 æggehvider
- 3 dl flormelis
- 1 ½ dl kokaopulver
- 1 knivspids vaniljepulver
- 1 spsk hakket 70% chokolade
- 1 dl mandler
Sådan gør du
-
Tænd ovnen på 175 grader.
-
Hak chokolade og mandler.
-
Pisk æggehviderne næsten stive og tilsæt flormelis. Pisk det grundigt. Det får en spejlende glat overflade (næsten som marengs).
-
Tilsæt kakao, vanilje, chokolade og mandler.
-
Kom bagepapir på en bagplade og sæt med to teskeer ca. 25-30 små cookies af på pladen. De flyder ikke ud lige som andre cookies. De hæver lidt men ikke meget, så de kan godt tåle at stå lidt tæt.
-
Bag dine cookies i midten af ovnen i 10 minutter.
-
Tag dem ud og lad dem køle af på bagepladen. Når de er kolde er de lige til at trække af med lidt forsigtighed.
-
De kan holde sig en uge i en lufttæt beholder - hvis du altså ikke når at blive spist inden.