Low FODMAP chokolademousse

Low fodmap chokolademousse

Denne lækre og cremede low FODMAP chokolademousse er faktisk inspireret af min kære svigerinde Eik. Hendes opskrift kan findes på vores fælles blog madkollektiv.dk. Jeg har faktisk brugt en del af hendes opskrifter fordi de er forholdsvis nemme at konvertere over til opskrifter uden for mange FODMAPs. Hun spiser meget efter paleo og døjer selv med både laktose og gluten intolerance.

Nå det var lidt et sidespor. Chokolademoussen er et must for alle der er på diæt. For mig skal det nemlig ikke være en pine at være på diæt. Meget af min lykke i hverdagen finder jeg nemlig i et lækkert måltid eller en god dessert.

Chokolade og low FODMAPs

Der er begrænsninger når vi snakker chokolade og FODMAPs. Derfor er det vigtigt at vælge den rigtige type og vælge en der er god fx økologisk. Både mælke og hvid chokolade må du kun spise 15 gram af pr. portion. Der er slet slet ikke nok efter min mening. Derfor tyr jeg altid til den mørke chokolade som man må spise hele 90 gram af pr. portion. Netop derfor egner den sig rigtig godt til desserter og kager.

Variationer

Der er et hav af variationsmuligheder for chokolademoussen. Kom fx lidt revet øko appelsinskal i eller toppes med forskellige lækkerheder i form af lidt din yndlings low FODMAP frugt, lidt ristede hasselnødder, kokos eller måske karamelflager.

 

Low fodmap chokolademousse
Udskriv

Low FODMAP chokolademousse

Forb. tid 15 minutter
Antal 6

Ingredienser

  • 150 g. 70% chokolade
  • Pasteuriserede 4 æggeblommer
  • Pasteuriserede 6 æggehvider
  • 1 spsk. sukker
  • Hindbær til at toppe med

Sådan gør du

  1. Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle helt ned.

  2. Pisk æggehviderne og sukker stive i en skål.

  3. I en ny skål piskes en afkølede chokolade med æggeblommerne. Chokoladen må endelig ikke være for varm da æggeblommerne så vil blive til scrambled æg.
  4. Når massen er ensartet vender du en lille del af æggehviderne i chokoladen. Tilsæt mere og mere og vend det forsigtigt rundt.
  5. Fyld i portionsglas og sæt dem på køl. De kan spises efter en times tid, men holder sig også fint til dagen efter.
  6. Inden servering toppes med skovbær for gæsterne. Jeg nøjes med lidt hindbær. Frosne bær fungerer rigtig fint og er en god pendant til den fyldige og tunge chokolademousse.

 

Comments

    Skriv et svar

    Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory