Low FODMAP feldsalat med parmaskinke, vinduer og feta

Low FODMAP feldsalat med parmaskinke, vinduer og feta

Forår og påske. What’s not to like 🙂 Her i går fik jeg lavet en skøn low FODMAP feldsalat med parmaskinke, vinduer og feta. Salaten er toppet med ristede pinjekerner og en lækker citronolie dressing.

Frokost eller aftensmad?

Salaten egner sig virkelig godt til en frokost. Den er nem at have med på farten. Bland alt hvad der skal i salaten i en skål, men vent med at komme pinjekerner og dressingen på. Så undgår du at pinjekernerne bliver bløde og salaten slatten af dressingen.

Salaten kan også sagtens serveres til aftensmaden. I så fald ville jeg stege et stykke kyllingefilet og servere til. Tror i hvert fald min kæreste ville mangle noget, hvis aftenens protein kun bestod af lidt parmaskinke.

Håber min opskrift vil inspirere dig til et lækkert måltid. Og husk at du altid nemt kan erstatte fx feldsalat med hjertesalat eller vindruer med melon. Så salaten er nem at variere til dine smagsløg og hvad der lige er i sæson.

Udskriv

Low FODMAP feldsalat med parmaskinke, vinduer og feta


Forb. tid 5 minutter
Samlet tid 5 minutter

Ingredienser

  • 1 håndfuld feldsalat
  • 3 skriver parmaskinke
  • 15 stenfri vindruer blå eller grønne
  • 2 spsk feta
  • 1 spsk pinjekerner
  • ½ spsk citronolie
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ spsk hvid balsamico
  • 1 tsk ahornsirup

Sådan gør du

  1. Rist pinjekernerne af på en varm pande til de begynder at blive lysebrune. De må ikke blive brankede, så hold øje med dem og vend dem jævnligt på panden. Når de er færdigristede skal de af panden og køles ned.

  2. Bland dressingen af citronolie, olivenolie, hvid balsamico og sirup og smag til med salt og peber. 

  3. Skyl feldsalaten og vindruerne grundigt. Feldsalaten duppes tør i et rent viskestykke. Har du en salatslynge kan du også bruge den. Vindruerne skæres i halve.

  4. Skær parmaskinken i mundrette stykker. Jeg rullede en skive sammen og delte den i 4-5 stykker. 

  5. Find en dyb skål frem og placer feldsalaten i bunden. Fordel vindruerne og parmaskinken ovenpå salaten. Drys til sidst med smuldret feta, pinjekerner og dressingen.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory