Low FODMAP grøn karry med kylling og grøntsager

Low FODMAP grøn karry med kylling og grøntsager

Jeps, jeg elsker som så mange andre thai og wokretter. Med denne Low FODMAP grøn karry med kylling og grøntsager kommer man virkelig tæt på en outstanding karryret helt uden hvidløg og løg. Der er masser af power på smagen og så er der masser af sunde grøntsager i. Karrypastaen står du selv for da de fleste færdiglavede karrypastaer indeholder hvidløg.

Kræver det ikke meget at lave sin egen karrypasta?

Nej – det må jeg indrømme. Måske er jeg lidt udenfor normalen fordi jeg har mange af ingredienserne til min low FODMAP grøn karrypasta allerede er i mit køleskab eller i fryseren. MEN når først ingredienserne er hjemme er det altså nemt. Her kan du se min opskrift på low FODMAP grøn karrypasta.

Jeg kan IKKE lide koriander

Nåh – kan du heller ikke det. Smager her gang jeg får dem tilbudt, men må opgive når de er friske. I min karrypasta er der masser af koriander og jeg må indrømme at jeg var yderst skeptisk. Jeg havde dog alligevel så meget lyst til en thairet at jeg måtte prøve. Jeg måtte overraskende nok konstatere at den grønne karry IKKE smager af koriander. YAY! Det er rent lykke.

Broccoli og bønner skal begrænses

Både broccoli og de grønne bønner skal indtages i begrænsede mænger. Det gode ved specielt broccolien er at den indeholder masser af fibre og vitaminer, så jeg synes ikke du skal undlade dem. Broccoli må du indtage 50 gram af pr. Portion og bønnerne må du spise hele 120 gram af. Portionen her er til 4 personer, så der er ingen grund til bekymring.

 

Low FODMAP grøn karry med kylling og grøntsager
Udskriv

Low FODMAP grøn karry med kylling og grøntsager

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4

Ingredienser

  • 1 portion grøn karrypasta
  • Basmatiris til 4 personer
  • 4 kyllingebryst
  • 1 spsk. hvidløgsolie
  • 1 dåse kokosmælk
  • 100 g. broccoli
  • 2 gulerødder
  • 1 rød peber
  • 150 g. grønne bønner friske eller fra frost
  • 250 g. cherrytomater
  • fiskesovs
  • 2 lime

Sådan gør du

  1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

  2. Klar gør kyllingbryst og grøntsagerne. Alt skal skæres ud i mundrette stykker.

  3. Kom hvidløgsolien op i en varm wok. Svits karrypastaen af i et par minutter. Varmen gør at krydderierne afgiver mere smag. 

  4. Kom kyllingen i woken og lad karrypastaen sætte sig omkring kyllingen. Svist i 3-4 minutter

  5. Tilsæt broccoli, gulerødder, rød peber og bønner og svits i et par minutter.  

  6. Tilsæt kokosmælk og lad retten småsimre i ca. 10 minutter. Tilsæt tomaterne og smag til med lidt fiskesovs. 

  7. Server risene med den grønne karry og en halv lime til hver. Så kan i selv dosere hvor syrlig i ønsker retten. Nyd med alle de bedste omkring dig. 

Trackbacks

  • […] indeholder friske hvidløg. Brug den fx i din low FODMAP spaghetti med kødsovs eller i din low FODMAP grøn karry med kylling og grøntsager. Du kan også bruge den som en god dressing til din […]

  • Skriv et svar

    Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory