Low FODMAP grøn karrypasta

low fodmap grøn karrypasta

Jeg elsker denne low FODMAP grøn karrypasta. Den kræver at man lige har lidt specielle ingredienser i fryseren, men når de ellers ligger klar der, så er det ingen opgave at lave sin egen karrypasta.

Karry uden løg og hvidløg?

De fleste karrypastaer man kan købe i supermarkederne indeholder enten løg eller hvidløg. Til stor ærgrelse for mig, da jeg elsker thai og wok retter. Så hvad gør man så? Man laver dælme sin egen karrypasta. Det har været meget vigtigt for mig ikke at gå på kompromis med det mad jeg spiser ”bare” fordi jeg er på low FODMAP diæt. Mad skal være lækkert uanset om man er på diæt eller ej. Fordelen ved selv at lave en low FODMAP grøn karrypasta er at du 100% ved hvad den indeholder.

Ingredienserne

De specielle ingredienser jeg omtalte tidligere er citrongræs, som kan købes i de fleste større supermarkeder. Køb lidt ekstra – de kan nemlig snildt fryses ned og tages op lige når du skal bruge dem. Det samme gælder kafir lime bladene. Jeg har købt mine friske fra frost i et thai supermarked. Der holder de sig fint og giver super meget smag til din karryret. Jeg mener at have set at de større supermarkeder er begyndt at have dem i en tørret form. Dem har jeg ikke prøvet i denne opskrift. Så skulle du give dig i kast med de tørrede kafir lime blade, så send mig gerne din oplevelse med brugen af dem.

Ansjosfileter! Nok ikke en ingrediens der er at finde i alle køleskabe. Og nogle væmmes dissideret af dem. Jeg synes bestemt du skal prøve. Det giver den salte smag til den grønne karrypasta, og de er på ingen måde til at smage. Prøv det – eller erstat med salt. Mængden kender jeg dog ikke, da jeg ikke har prøvet det endnu.

Hvidløgsolie er super nemt selv at lave. Find en god olie, tilsæt hvidløg og lad det trække. Jo længere det trækker jo mere smager det af. Husk ikke at finhakke hvidløgene, da de i så fald ikke vil blive i din flaske og ender i retten i stedet for.

Og nu til opskriften 🙂 Håber du bliver lige så meget fan som jeg. Karrypastaen er brugt til min low FODMAP grøn karry med kylling og grøntsager.

 

low fodmap grøn karrypasta
5 fra 1 stemme
Udskriv

Low FODMAP grøn karrypasta

Forb. tid 5 minutter
Antal 1 portion

Ingredienser

 • 2 stængler citrongræs
 • 4 forårsløg den grønne del
 • 2 grønne chilier
 • 1 tsk. spidskommen
 • 2 ansjosfileter
 • 3-5 cm ingefær
 • 1 stor håndfuld friske koriander inklusiv stængler
 • 8 blade kafir lime tørrede eller friske
 • 1 spsk hvidløgsolie
 • 1 spsk lys sirup

Sådan gør du

 1. Klargør alle ingredienserne og blend dem i en blender. Min håndblender klarede det fint. Det skal blendes noget tid så det bliver til en fin grøn karrypasta.

Comments

 1. Hej Anja.

  Har lige forsøgt at lave en paste ud fra din opskrift. Super inspirerende at opdage, at man kan gøre det selv.

  Har (for at spare lidt i hjørnerne, da det er en dyr omgang at gøre det her hver gang vi laver wok) købt et glas kvast koriander i Føtex, der er FODMAP venlig og tilføjet en tsk stødt koriander sammen med spidskommen for at give en større afrunding i smagen.
  Vi brugt i øvrigt tørrede limeblade, og det fungerede upåklageligt.

Trackbacks

 • […] Nej – det må jeg indrømme. Måske er jeg lidt udenfor normalen fordi jeg har mange af ingredienserne til min low FODMAP grøn karrypasta allerede er i mit køleskab eller i fryseren. MEN når først ingredienserne er hjemme er det altså nemt. Her kan du se min opskrift på low FODMAP grøn karrypasta. […]

 • Skriv et svar

  Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory