Low FODMAP gulerodsboller

low fodmap grulerodboller

Noget af det jeg synes er svært ved en low FODMAP diæt er, at skulle undvære mit elskede brød. Heldigvis har jeg fundet ud af, at det ikke er svært at lave low FODMAP gulerodsboller. Det er faktisk en opskrift jeg har brugt fra min anden blog madkollektiv.dk. Forskellen er blot, at jeg har skriftet ølandshvede ud med fint sigtet speltmel, og det har fungerer super godt.

Derfor er gulerodbollerne nemme at lave

Gulerodsbollerne er koldhævede og ældes derfor sammen dagen før de skal bages. En kæmpe fordel ved disse boller er, at du slipper for fedtede fingre og en kæmpe melsky i hele køkkenet. Æltningen klares nemlig med en grydeske, og dejen sættes derefter på køl til dagen efter, hvor bollerne formes med to skeer. Fantastisk hvis du spørger mig.

low fodmap gulerodboller

Mine low FODMAP gulerodsboller indeholder en lille smule hytteost og selvfølgelig gulerødder. Det er med til at gøre den fugtige – selv 5 dage efter de er bagt. Derfor er de geniale at få bagt henover weekenden så du har til hele ugen. Derudover er der solsikkekerner og hørfrø i, som skaber et dejligt bid i bollen. Hvad der er genialt ved mine low FODMAP gulerodboller er, at de både fungrer som morgenbolle med en skive ost eller som sandwich til frokost med salat, agurk, mayo og kylling.

Der er kun en ting at sige. Prøv dem. Din vanskelige mave vil takke dig for det.

 

low fodmap grulerodboller
Udskriv

Low FODMAP gulerodsboller

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 7 timer 50 minutter
Samlet tid 8 timer 10 minutter
Antal 9

Ingredienser

  • 3 dl. lunken vand
  • 1 dl. hytteost
  • 10 g. øko gær
  • 40 g. solsikkekerner
  • 40 g. havregryn
  • 20 g. hørfrø
  • 120 g. revet gulerod
  • 1 ½ tsk. Salt
  • 350 g. fint sigtet øko speltmel

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt hytteost, gulerødder, solsikkekerner, hørfrø, havregryn og salt.
  3. Rør mel i lidt ad gangen. Sørg for at alle ingredienserne er blandet godt sammen. Kom film over og sæt dejen på køl natten over.
  4. Med to skeer formes 9 boller der sættes på bagepladen. Lad dem efterhæve i en halv time.
  5. Tænd ovnen på 260 grader.
  6. Bag bollerne i 4 minutter ved 260 grader. Skru derefter ned på 225 grader og lad dem bage videre i 16-18 minutter.
  7. Tag bollerne ud og lad dem køle af inden de nydes med laktosefri smør.

 

Trackbacks

  • Skriv et svar

    Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory