Low FODMAP hindbærsmoothie med havregryn

low fodmap hindbærsmoothie med havregryn

På low FODMAP diæt kan det godt være svært at få fiber nok. Derfor har jeg eksperimenteret med denne low FODMAP hindbærsmoothie med havregryn. Netop havregrynene er med til at give ekstra fibre til en smoothie eller en morgenmadskål med yoghurt.

Godt at vide om havregryn

Almindelige havregryn må man spise meget få mænger af på low FODMAP diæt. Mere præcist må du spise 25 gram. pr. portion. Tilfældigvis er det hvad der er i denne opskrift, men hvis du gerne vil spise mere havregryn er der heldigvis nogle gode alternativer. Køb fx glutenfri havregryn fra Aurion.

Havregryn er sundt og er med til at holde maven i gang. Og så er fordelen desuden at du er mæt i længere tid.

Valg af topping

Det er fri leg når det gælder den topping du kommer på smoothieskål. Hvis du bruger mandler må du ikke bruge mere end 12 gram. Det svarer til mellem 7-10 styk afhængigt af størrelsen.

Prøv også at toppe med chiafrø, ristede solsikkekerner eller græskarkerner. Chokoladen kan du også variere så længe du holder dig indenfor den anbefalede mængde. Frugten skal du være påpasselig med, da der faktisk er den anbefalede mængde i smoothien. Jeg har dog erfaret, at der i mit tilfælde ikke skær noget ved at komme et par bær, appelsinskiver eller vindruer på toppen. Men føl dig frem – det vigtigste er at du har det godt i maven.

 

low fodmap hindbærsmoothie med havregryn
Udskriv

Low FODMAP hindbærsmoothie med havregryn

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 1

Ingredienser

  • 50 g. frossen hindbær
  • 50 g. frossen banan
  • 1 dl. yogourt naturel
  • ½ dl. havregryn
  • 1 tsk. agavesirup

Sådan gør du

  1. Blend alle ingredienserne til en helt glat masse. Server med den ønskede topping. I dette tilfælde er det lidt mørk chokolade, 7 hakkede mandler og lidt druer. En dejlig kombination når det rammer ganen.

 

Skriv et svar

Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory