Low FODMAP hvidløgsolie – lav den selv

low fodmap hvidløgsolie

Det er super nemt at lave sin egen low FODMAP hvidløgolie. Hvidløgsolien er genial i alle opskrifter der normalt indeholder friske hvidløg. Brug den fx i din low FODMAP spaghetti med kødsovs eller i din low FODMAP grøn karry med kylling og grøntsager. Du kan også bruge den som en god dressing til din salat.

Få hvidløg selvom du er på low FODMAP diæt

Hvidløgsolien her er genial til at få lidt hvidløg ind i din ellers hvidløg-eleminerede hverdag. Jeg synes den er med til at give mig den smag jeg bare savner allermest på min diæt. For mig skal jeg helt undgå hvidløg – specielt i det rå format. Jeg får det virkelig skidt af det, så jeg har valgt helt at undgå det. Det samme gælder desværre også løg, som bare indgår i al mad. Men jeg klarer den og det kan du selvfølgelig også.

 

low fodmap hvidløgsolie
Udskriv

Low FODMAP hvidløgsolie

Forb. tid 5 minutter

Ingredienser

 • 1 flaske God olie Fx ekstra jomfru olivenolie
 • 1 helt Hvidløg ca. 12-13 fed

Sådan gør du

 1. Hæld lidt af olien fra. Du skal selvfølgelig ikke bare smide den ud. Brug det til en dressing eller ved stegning. 

 2. Fjern skallen fra de små hvidløgsfed og giv dem et lille bank. Så frigiver de mere smag. Kom dem ned i flasken og lad den trække. Jo længere den trækker jo mere smag får den. 

Comments

 1. Hej,

  Jeg er begyndt på low fodmap diæt og finder stor inspiration i din blog. I forhold til hvidløgsolien, skal hvidløgene så blive der til det sidste olie er væk?

Trackbacks

 • […] hvidløgsolien op i en stor gryde og svits oksekødet […]

 • […] imens yoghurt, hvidløgsolie og hakket mynte i en […]

 • […] til med citron, salt og peber. Igen vil jeg altså slå et slag for den hjemmelavede low FODMAP hvidløgsolie, som er genial til forskellige dressinger. Så sørg for at få den lavet, så du kan få lidt […]

 • […] imens tomaterne. Lad også dressingen ved at blande finthakket persille, hvidløgsolie og sirup. Smag den til med salt og […]

 • Skriv et svar

  Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory