Low FODMAP kanelsnegle

low fodmap kanelsnegle

Jeg er stor fan af alt bagværk med kanel – og det er min kæreste for den sags skyld også. Derfor kastede jeg mig i weekenden ud i en version af low FODMAP kanelsnegle. De er bagt udelukkende på fint sigtet øko speltmel, hvilket er OK at spise på en low FODMAP diæt.

Selvom kanelsneglene er en smule tidskrævende – i hævningen vel og mærket – så synes jeg bestem du skal kaste dig ud i dem. De holder sig fint til dagen efter og kan også fryses, hvis du ikke når at spise dem alle.

low fodmap kanelsnegle
Udskriv

Low FODMAP kanalsnegle

Forb. tid 2 timer 35 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 2 timer 55 minutter
Antal 25 styk

Ingredienser

  • 25 g. gær
  • 2 1/2 dl laktosefri mælk
  • 2 æg
  • 60 g. sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 1/2 tsk. kardemomme
  • 380 g. fint sigtet øko speltmel
  • 75 g. smør til dejen
  • 100 g. blødt smør til fyld
  • 6 tsk. kanel
  • 8 spsk. brun farin

Sådan gør du

  1. Varm mælken i en tykbundet gryde - den skal kun lige være lunken. 

  2. Smuldr gæren i en skål, hæld mælken over og opløs gæren.

  3. Tilsæt 1 æg (det andet skal bruges til pensling), sukker, salt og kardemomme.

  4. Tilsæt melet lidt ad gangen. Hvis du har en røremaskine skal du bruge den. Ellers kan det sagtens gå pr. håndkræft. Jeg brugte min røremaskine. Æld dejen igennem i ca. 10 minutter eller det dobbelte hvis du ælder i hånden.  

  5. Tilsæt de 75 g. smør i små tern. Æld igennem i ca. 5 minutter.

  6. Sæt dejen til hævning i 1 ½ time.

  7. Rør i mellemtiden 100 g. smør, kanel og brun farin sammen i en skål. 

  8. Når dejen er færdighævet skal den rulles ud. Tror min var ca. 50 gange 30 cm. 

  9. Smør fyldet på og rul dejen stramt som en roulade. Skær ca. 25 snegle af 2 cm hver og placer dem forholdvis tæt på en bageplade. Fordelen ved at de ligger tæt op ad hinanden er at du undgår de lidt tørre kanter en snegl godt kan få. Desuden holdes der lettere på det gode snaskede fyld. :p Giv dem et lille tryk så de bliver lidt fladere. 

  10. Lad dem efter hæve i 45 minutter. 

  11. Tænd ovnen på 225 grader, pensl med et sammenpisket æg og bag sneglene i midten af ovnen i ca. 10-15 minutter. De må godt være gyldenbrune - det giver en god og sprød skorpe. 

  12. Lad dem køle af på en rist inden du pynter med glasur hvis du ønsker. Nyd dem mens de stadig er smålune - mums de ryger hurtigt. 

Skriv et svar

Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory