Low FODMAP kartoffel porrer suppe med bacon knas

low FODMAP kartoffel porrer suppe

De kolde måneder er for mig lig masser af varme supper. Jeg er virkelig blevet fan af min Low FODMAP kartoffel porrer suppe med en lækker bacon knas bestående af bacon (selvfølgelig), basilikum og solsikkekerner.

 

Suppe helt uden løg og hvidløg

Det kan sagtens lade sig gøre at lave en suppe fuld af smag helt uden løg og hvidløg. Jeg synes på igen måde at denne kartoffel porrer suppe mangler smag. Porrerne bliver stegt i hvidløgsolie og smør og kartoflerne kogt i en god low FODMAP grøntsagsfond fra Oscar. Og så er det også toppingen der er med til at bringe liv til suppen.

 

Håber du bliver lige så stor fan af suppen som jeg 🙂 Ha’ en dejlig dag.

low FODMAP kartoffel porrer suppe v2

low FODMAP kartoffel porrer suppe
Udskriv

Low FODMAP kartoffel porrer suppe

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 1 bundt porrertoppe kun den grønne del
  • 1,5 liter grøntsagsfond uden løg og hvidløg fx fra mærket Oscar
  • 2 spsk hvidløgsolie
  • 20 g smør
  • 2 dl laktosefri mælk
  • 200 g bacon i tern
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 dl solsikkekerner
  • Citron
  • Salt og peber
  • Evt. muskatnød
  • Evt. skovsure

Sådan gør du

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i grøntsagsfonden til de er møre.

  2. Vask porrertoppene grundigt og snit dem i mindre stykker. Svits møre på en pande med hvidløgsolie og smør. Sæt dem til siden hvis de er færdige før kartoflerne er møre.  

  3. Svits bacon på en anden pande. Når den er færdig skal det dryppe af på køkkenrulle. Steg solsikkekernerne i den resterende baconfedt og lad også dem dryppe af på køkkenrulle.

  4. Hak basilikum fint og kom bacon og solsikkekerner med over på spækbrættet. Hak nu det hele fint og sørg for det er blandet godt sammen. 

  5. Når kartoflerne er færdigkogte blendes de med en stavblender til suppen er helt glat. Kom suppen tilbage på blusset og tilsæt porrerne og laktosefri mælk. Smag til med citronsaft, salt og peber og evt. lidt muskatnød. Suppen må godt være lidt syrlig, da den for modspil af den salte knas. 

  6. Server suppen med baconknas og evt. lidt skovsure. Det smager super godt. 

Skriv et svar

Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory