Low FODMAP knækbrød

low fodmap knækbrød

Kan man spise snacks på low FODMAP diæt? Svaret et definitivt JA! For mig giver mine små snacks madglæde i hverdagen. Jeg har blandet andet lavet denne opskrift på Low FODMAP knækbrød. De er super sprøde og fyldet med alle de gode nødder og frø, som du må spise på en low FODMAP diæt. Jeg bager dem ca. hver anden uge, og sørger for at jeg til en hver tid kan stikke hånden ned i min lufttætte beholder og finde et sprødt stykke knækbrød på arbejdet. Jeg vil klart anbefale dig at gøre det samme.

Sprødhed og helt uden mel

Knækbrødene har ikke andet end frø, kerner, æg og vand i sig. Halleluja, for at der kan laves knækbrød uden mel! Jeg må sige at jeg er ret imponeret over hvor sprøde de rent faktisk er – selv efter flere dage efter de er bagt er de knasende sprøde.

Kan man spise for meget?

Ja – knækbrødet er tiltænkt som en snack. Flere af de frø der er i må du ifølge appen Low FODMAP diet ikke få mere end 100 gram af pr. portion. Så jeg vil anbefale at spise et stykke eller to ad gangen.

Opskriften er iøvrigt fundet her.

 

low fodmap knækbrød
Udskriv

Low FODMAP knækbrød

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 2 timer 30 minutter
Samlet tid 2 timer 40 minutter
Antal 12

Ingredienser

  • 2 dl hørfrø
  • dl græskarkerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 tsk. Salt
  • dl koldt vand
  • 1 æg

Sådan gør du

  1. Kom alle ingredienserne i en skål og bland det grundigt, så ægget bliver fordelt ordentligt. Dejen virker sikker meget vandet, men den skal faktisk passe sig selv i en time på køkkenbordet, hvilket gør at nødderne syger noget af væsken. Så ingen panik.
  2. Når timen er gået skal ovnen tændes på 125 grader – ingen varmluft.
  3. Herefter hælder du dejen ud på en stor bageplade med bagepapir. Med en dejskraber skal du fordele dejen så tyndt som muligt. Min plejer at gå fra kant til kant af bagepladen.
  4. Kom bagepladen i ovnen og lad knækbrødet langsomt blive sprødt i 1 ½ til 2 timer.
  5. Tag det ud af ovnen. Nu har du et kæmpe stykke knækbrød. Knæk det ud i passende stykker, lad det køle helt ned og kom dem i en lufttæt beholder. Knækbrødene er sprøde i helt op til et par uger, hvis ikke de er nået at blive spist inden.

 

Trackbacks

  • […] Vær derfor også opmærksom på, hvad du indtager ved siden af din smoothie. Drikker du den fx til en brunch er det vigtigt at du ikke fylder din brunchtallerken med frugt. Spis i stedet for blødkogt æg, røget laks og noget low FODMAP-venligt brød eller knækbrød. […]

  • […] peber i. Du kan også komme færdigkogte og kolde risnudler i eller måske bare spise et stykke low FODMAP knækbrød eller en low FODMAP gulerodsbolle ved siden […]

  • […] er hyggeligt med forskellige mindre morgenmadshapsere. Så ved siden af grøden spiste vi et stykke low FODMAP knækbrød med ost, et blødkogt æg og så en latte lavet på laktosefri mælk. En lækker og yderst […]

  • Skriv et svar

    Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory