Aftensmad som er nem og passer sig selv er bestemt et hit herhjemme. Er du også til nemme hverdagsretter så synes jeg du skal prøve disse low FODMAP koteletter i fad med grøntsager og gedeost. Steg koteletterne kort på en pande, fyld grøntsager på, top med gedeost og afsted i ovnen med det. Så bliver det næsten ikke nemmere.
Serveringsforslag
Server koteletterne med ris eller quinoa. Vi lavde ris til og fik nogle kæmpe portioner, så du kan sagtens nøjes med grøntsagerne, hvis du ikke er til for mange kulhydrater.
Gedeost på low FODMAP
Gedeost er en af de oste du må spise når du er på low FODMAP diæt. Må indrømme at jeg personligt har været lidt gedeoste-forskrækket. “Hvad nu hvis det smager af ged” tænkte jeg. Men i denne ret kastede jeg mig ud i forsøget. Den gyldne og lidt crispy gedeost smagte seriøst godt og satte uden tvivl prikken over i’et på retten! Og jeg lover at der ikke er nogen som helst smag af ged. Så hvis du er skeptisk som jeg, så kan jeg kun anbefale dig at prøve det.

Low FODMAP koteletter i fad med grøntsager og gedeost
Ingredienser
- 4 koteletter på ben
- 500 g tomater på stilk andre kan bruges - synes bare de har en god smag
- 400 g squash
- 1 rulle gedeost
- 2 håndfulde sorte oliven
- 6 stilke frisk timian
- olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du
-
Skær tomater, squash og gedeost ud.
-
Tænd ovnen på 200 grader.
-
Krydr koteletterne med salt og peber og giv dem en god stegeskorpe på en varm pande med olie.
-
Kom koteletterne op i et stort ildfast fad og fordel tomat, squash, oliven i fadet.
-
Top med geneost, timian og lidt olie.
-
Bag i ovnen i ca. 25 minutter - det kommer lidt an på tykkelsen af dine koteletter. Så tjek at de er gennemstegte inden retten tages ud af ovnen.
-
Server med ris, quinoa eller spis bare grøntsagerne som tilbehør.