Low FODMAP lasagne med masser af grøntsager

Low FODMAP lasagne

Denne low FODMAP lasagne med masser af grøntsager er en sand familieklassiker. Det er en skøn måde at få en masse grøntsager i ungerne uden de bider mærker af det. Ud over det sunde indslag med grøntsagerne så er der selvfølgelig også en nem low FODMAP bechamelsovs.

Glutenfri lasagneplader

Jeg brugte glutenfri lasaganeplader fra Semper. Jeg fandt dem i SuperBrugsen. Kan du finde andre glutenfri lasagneplader, som fx fra Urtekrem så kan de sagtens bruges. Konsistensen på mine lasagneplader var lidt mere al dente end hvad jeg er vant til. Men det gjorde faktisk ikke noget. Alternativt kan du måske give den 5 minutter mere i ovnen.

 

Low FODMAP lasagne
Udskriv

Low FODMAP lasagne med masser af grøntsager

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 6

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 bundt forårsløg kun den grønne del
  • 1 spsk hvidløgsolie
  • 200 g squash
  • 200 g aubergine
  • 200 g gulerødder
  • 4 spsk balsamico
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 tsk chiliflager kan undlades
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 8 tsk majsstivelse
  • 6 dl laktosefri mælk
  • 40 g parmesan
  • revet muskatnød
  • salt og peber
  • 250 g glutenfri lasagneplader fx fra Semper
  • 200 g revet mozzarella

Sådan gør du

  1. Start med at klargøre alle grøntsagerne. De må gerne snittes forholdsvis småt så der ikke bliver for store klumper i kødsovsen.

  2. Svits kødet i en gryde med hvidløgsolien. 

  3. Når kødet er brunet tilsættes alle grøntsagerne. 

  4. Lad dem svitse med et par minutter og tilsæt herefter balsamico, flåede tomater, chiliflager og basilikum. 

  5. Tænd ovnen på 200 grader. 

  6. Lad det simre imens du laver bechamelsovsen. 

  7. Kog mælken op i en gryde sammen med majsstivelsen. Rør det godt ud og lad det koge i et minuts tid når det tykner. 

  8. Krydder med salt, peber og muskatnød. 

  9. Tilsæt til sidst revet parmesan. Sæt det til siden imens du tilsmager kødsovsen med salt og peber.  

  10. Læg skiftevis kødsovs, bechamelsauce og lasagneplader i lag.

  11. Sæt den i ovnen i i alt 45 minutter. Det sidste kvarter kommes revet mozzarella på toppen og den tilberedes færdigt.  

  12. Server med en sprød salat og top med basilikum eller frisk timian. 

Skriv et svar

Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory