Low FODMAP marengs med mørk chokolade

low FODMAP marengs med mørk chokolade

Forleden havde jeg et par æggehvider til overs og ville ikke smide dem ud. Det første der poppede op i mit hoved var en lækker low FODMAP marengs med mørk chokolade. Den blev super sprød udenpå og let “tyggegummi-agtig” inde i midten. Lige som en marengs skal være efter min mening. Den lidt bitre chokolade fungerer rigtig godt sammen med den ellers ultrasøde marengs. Så kombinationen af de to ting er intet mindre end fantastisk.

Hvordan laver du din marengs? Og har du nogle anbefalinger til smagsvarianter. Tager i mod gode råd og kommentarer med kyshånd.

 

low FODMAP marengs med mørk chokolade
Udskriv

Low FODMAP marengs med mørk chokolade

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 9

Ingredienser

  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker
  • 100 g 70% chokolade

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 130 grader.

  2. Kom æggehviderne op i en ren skål og tilsæt ca. en tredjedel af sukkeret. Pisk det helt stift.

  3. Tilsæt resten af sukkeret og pisk i ca. 5-7 minutter. Marengsen skal bliver helt blank og sej at piske i.

  4. Hak chokoladen fint og vend den i marengsen med en dejskraber.

  5. Lav 9 store marengs på en bageplade med bagepapir. Tror det svarede til ca. 1 1/2 spiskeske pr. marengs.

  6. Bag marengsen i en time.

  7. Lad dem køle af og gem dem forsigtigt i en lufttæt beholder. De er porøse i overfladen så pas på med at presse dem for meget.

  8. Nyd dem som de er eller server den som en dessert toppet med jordbær eller hindbær og smeltet mørk chokolade.

 

Skriv et svar

Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory