Low FODMAP mørbradgryde

Low FODMAP mørbradgryde

Jeg må indrømme at jeg er fan af mormor retter. Underligt nok er der mange mormorretter der egner sig godt på en low FODMAP diæt. Jeg er specielt fan af denne low FODMAP mørbradgryde med bacon, champignon, pølser, masser af paprika og rød peber. Server mørbradgryden med enten ris eller kartoffelmos.

Low FODMAP pølser og champignon?

Jeg valgte at komme lidt kyllingepølser i. Der stod at der var lidt hvidløg i, men jeg reagerede ikke på det. Hvis du er i den strikte fase af din low FODMAP diæt, så skal du undlade pølserne. Hvis du er ved at teste fødevarer kan du jo prøve at komme dem i.

For nyligt blev champignon på glas teste ok. Derfor nyder jeg virkelig også endeligt at kunne bruge svampe i min madlavning igen. Ja de smager ikke som de friske, men synes nu alligvel de gør noget rigtig godt for retten. Ingen mørbradgryde uden champignon. 🙂

Håber du kan lide opskriften lige så meget som jeg. Husk at den også er fryseegnet, hvilket er perfekt til travle hverdage.

Low FODMAP mørbradgryde 2

 

 

Low FODMAP mørbradgryde
Udskriv

Low FODMAP mørbradgryde

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 3

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 200 g bacon i tern
  • 1 bundt forårsløg kun den grønne del
  • 1 glas champignon i glas svarer til 170 gram
  • 140 g tomatpure
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 spsk sød paprika
  • ½ tsk røget paprika kan undlades
  • 2 dl vand
  • 150 g kyllingepølser kan undlades
  • 2 rød peber
  • 2 ½ dl laktosefri fløde
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Afpuds mørbraden og skær den i mundrette stykker. 

  2. Klargør også grøntsagerne. Forårsløgene snittes fint. Husk du kun skal bruge den grønne del. Skær også den røde peber i tern.

  3. Svits baconen i en gryde til det begynder at steget i fedt i stedet for vand. 

  4. Kom svinemørbraden i og lad den svitse med. 

  5. Tilsæt forårsløg, champignon, tomatpure, flåede tomater, sød og røget paprika og vand. Rør det godt rundt og lad det simre i ca. 20 minutter.  

  6. Imens kan du koge risene eller koge kartofler til mos. Skær også kyllingepølserne i mindre stykker. 

  7. Når de 20 minutter er gået tilsættes rød peber, kyllingepøler og fløde. Kog det godt op og krydder med salt og peber. 

  8. Server med enten ris eller kartoffelmos. 

Skriv et svar

Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory