Low FODMAP mysli med tranebær

low fodmap mysli med tranebær

Som du måske har fundet ud af så er jeg kæmpe fan af chiagrød om morgenen. I øjeblikket er min low FODMAP chiagrød med appelsinsaft min favorit. Men jeg synes det godt kan blive lidt ensformigt, så jeg har lavet en low FODMAP mysli med tranebær jeg kan komme på. Det giver grøden lidt sprødhed, som jeg rigtig godt kan lide.

 

Havregryn og tranebær i mysli

Hvis du spiser mindre en 25 g. havregryn pr. portion må du godt spise almindelige havregryn. Derfor har jeg brugt de normale til denne mysli. Hele myslien består af ca. 100 g. så du kommer næppe op og spise 25 g. pr. portion – i hvert fald hvis du bruger den som topping. Det samme gælder tranebær som du må få 15 gram af. Hele denne portion består af ca. 20 portioner, hvor det bruges som topping, så der er ingenting at være bekymret for.

 

Huh… quinoaflager og usaltede peanuts?

Jeg har prøvet at lave en mysli, hvor der er flest mulige ingredienser i, som du må spise lige så meget du vil af. Derfor er det også nogle ingredienser der måske kan være lidt svære at finde i fx Netto. Faktisk fandt jeg både de usaltede peanuts og quinoaflagerne i Rema. De usaltede peanuts tror jeg altid de har men quinoaflagerne fandt jeg som en spot vare. Vil du være sikker på at finde det skal du i større supermarkeder. Der burde det kunne lykkedes.

 

Håber du bliver lige så glad for min mysli som jeg selv. God fornøjelse!

 

low fodmap mysli med tranebær
Udskriv

Low FODMAP mysli med tranebær


Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 20

Ingredienser

  • 1 dl mandler
  • 1 dl usaltede peanuts
  • 1 dl solsikkekerner
  • 2 dl havregryn
  • 3 dl quinoaflager
  • 2 spsk. chiafrø
  • ½-1 dl ahornsirup
  • 2 spsk. brun farin
  • 1 dl tørrede tranebær

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 245 grader.

  2. Hak mandler og peanuts som ønsket. Jeg kan godt lide lidt store stykker, så jeg hakker det groft.

  3. Kom bagepapir på en bageplade. Kom mandler, peanuts, solsikkekerner, havregryn og quinoaflager på og bland det godt. Kom det i ovnen i 10 minutter når ovnen er varm. Vend myslien løbende så den ikke brander på. (Taler af bitter erfaring her) 🙂 

  4. Når de 10 minutter er gået, skal du skrue ned på 220 grader og tage bradepanden ud af ovnen. Tilsæt chiafrø, ahornsirup, brun farin og tørrede tranebær. Bland det godt sammen så det hele bliver dækket af sirup og farin.  Siruppen afgør hvor sød din mysli bliver. Jeg kom en dl i og synes den blev lige lovlig sød, så prøv evt. med lidt mindre eller lad vær, hvis du godt kan lide den sød.

  5. Sæt det i ovnen igen og rist det i 5 minutter. Tag det ud af ovnen og lad det køle helt ned inden du kommer det i en lufttæt beholder. 

 

Trackbacks

  • […] Server i to små skåle. Pynt med banan og evt. low FODMAP mysli. […]

  • […] morgnen skal du blot hakke jordbærrene fint og have din low FODMAP mysli klar. Rør rundt i chiagrøden og tilsæt evt. lidt ekstra mandelmælk hvis den er blevet for tyk. […]

  • Skriv et svar

    Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory