Low FODMAP mysliskåle i muffinsforme

Low FODMAP mysliskåle i muffinsforme

Super hyggelig måde at starte morgnen på. Skønne sprøde low FODMAP mysliskåle lavet i muffinsforme. De små mysliskåle fyldes med laktosefri yoghurt og toppes med hvad end du ønsker. Perfekt lille hyggelig servering hvis du fx får gæster på besøg til brunch, eller du bare skal starte weekenden lidt anderledes.

Topping

Hvad skal du vælge af topping til dine fine små mysliskåle? Her er et par ideer – alt sammen low FODMAP venligt selvfølgelig:

  • Appelsin og smuk lilla skovsyre
  • Banan og mørk chokolade
  • Kiwi og mynte
  • Vaniljemarineret ananas
  • Blåbær og mynte

Det er kun fantasien der sætter grænsen.

Low-FODMAP-mysliskåle-banan Low-FODMAP-mysliskåle-blåbær

Havregryn på low FODMAP diæt

For nyligt opdaterede monash university deres app med en ny mængde af helt almindelige havregryn pr. portion. Nu må du nemlig spise 52 g. pr. portion. YAY! For mig er det gode nyheder da jeg elsker at spise havregrød om morgnen. Måske man snart kan slippe for at skulle købe de dyre 🙂 Det kunne være så skønt.

Low-FODMAP-mysliskåle-blåbær
Udskriv

Low FODMAP mysliskåle i muffinsforme

Forb. tid 1 time 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 40 minutter
Antal 6

Ingredienser

  • 2 bananer
  • 1/2 spsk ahornsirup
  • 1 tsk vaniljepulver
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 160 g havregryn
  • smør

Sådan gør du

  1. Mos bananerne sammen med sirup, vaniljepulver, salt og kanel.

  2. Kom havregrynene i og bland det godt. Det får lidt konsistensen af en havregynkugle "dej". Så det er ikke en fuldstændig sammenhængende masse.

  3. Smør din muffinform med lidt smør og fordel havregrynsmassen i de 12 forme. 

  4. Med en finger kan du forme dejen dejen til en skål nede i muffinformen. Sørg for at den kommer op ad siderne. Den skal være tynd men heller ikke så tynd at den knækker når du skal have den ud af formen. 

  5. Kom det hele på køl i en times tid. Du kan også vælge at sætte det i fryseren, så kan du forkorte ventetiden lidt. De kommer på køl for at de ikke falder sammen når de bliver varme. Det gør det altså nemmere at holde formen når de kommer i ovnen helt kolde.

  6. Tænd ovnen på 180 grader. 

  7. Bag dine mysliskåle i midten af ovnen i 25-30 minutter. 

  8. Lad dem køle af før du forsigtigt tager dem ud af formen.

  9. Kom 2 spsk. yoghurt naturel i hver skål og tip med hvad end du lyster. Fx appelsin og skovsyre, banan og chokolade eller min favorit med blåbær og mynte. 

Comments

  1. Hej Anja
    Jeg kan vildt godt lide ideen med de små mysli skåle, men jeg kan ikke tåle bananer.
    Har du en ide til alternativt bindemiddel??

    Det er lidt af en udfordring, både at ha IBS, højt kolesterol og fødevareallergi 🙂
    Jeg har lige fundet din blog og glæder mig til at prøve dine opskrifter især chiagrød.
    MVH Yuki

Skriv et svar

Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory