Low FODMAP omelet med spinat og feta

low fodmap omelet med spinat og feta

 

Kender i det når man kigger i køleren og tænker “Vi har ikke noget som helst til frokost”. Sådan havde jeg det lidt sidste weekend. Men på trods af at jeg tænke køleskabet var mere eller mindre tomt, så var der alligvel til denne lækre low FODMAP æggekage med spinat og feta. Det var virkelig tilfredsstillende at få brugt nogle af resterne, så jeg vil klart anbefale dig at gøre det samme. Har du bare æg kan du lave nogle gode omeletter med hvad end du nu har i køleskabet.

 

Omelet til frokost eller morgenmad

I min optik kan du servere en omelet på hvert som helst tidspunkt af døgnet. Men spiser det nok mest som morgenmad eller frokost i weekenden. Kolde æg siger mig ikke rigtigt noget, så det er ikke en jeg ville slæbe med på arbejde og spise til frokost. En omelet skal spises med det samme. Men det kan jo være du er af en anden holdning.

Her får i så opskriften på min fremtryllede omelet med babyspinat og feta toppet med tomat.

low fodmap omelet med spinat og feta
Udskriv

Low FODMAP omelet med spinat og feta

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 1

Ingredienser

  • 3 øko æg
  • 3 spsk. laktosefri mælk
  • 1 håndfuld babyspinat
  • 50 g. feta
  • Salt og peber
  • Evt. et drys basilikum og tomater til topping

Sådan gør du

  1. Slå æggene ud i en skål og bland mælk, salt og peber i. Vær varsom med salten, du kan altid komme mere på når den er færdig. 

  2. Skyld babyspinatbladene grundigt og smuldr fetaen. Kom begge dele op til æggemassen og bland det godt. 

  3. Kom lidt olie på panden og hæld massen på. Steg den ved svag varme og pas på den ikke brænder på. Læg evt. en tallerken over panden. Det kan fungere som låg og gør at den bliver hurtigere fast. Når den er fast nok til at blive vendt, gør du det. Den skal kun have maks et minut på den anden side. Herefter kan du tage den af og pynte med hvad end du har. I dette tilfælde brugte jeg basilikum og små blommetomater. 

Skriv et svar

Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory