Low FODMAP over night bær havregrød

Low FODMAP over night bær havregrød

Som i måske har bemærket så bliver der specielt eksperimenteret med morgenmaden herhjemme. Weekenden var ingen undtagelse. Der blev eksperimenteret med Low FODMAP over night bær havregrød. En sjov og anderledes type havregrød, som blandes om aftenen, hviler i køleskabet natten over og spises kold om morgenen. Opskriften er inspireret af de to søde tvillinger fra TwinFood.

En lille morgensymfoni

Havregrøden her blev til to små portioner. I weekenden holder vi nemlig af at snacke lidt. Så vi synes det er hyggeligt med forskellige mindre morgenmadshapsere. Så ved siden af grøden spiste vi et stykke low FODMAP knækbrød med ost, et blødkogt æg og så en latte lavet på laktosefri mælk. En lækker og yderst mættende lille morgensymfoni.

35 g. havregryn pr. potion

Husk også at på low FODMAP diæt må du kun spise 35 g. almindelige havregryn pr. portion. Hvis du vil spise hele portionen selv så skal du købe glutenfri finvalsede havregryn fra Aurion. Dem må du spise hele 105 g. af pr. portion. Vil du gå helt amok i havregryn så skal du købe glutenfri grovvalsede havregryn fra Aurion. Dem er der ingen begrænsning på. 🙂

 

 

Low FODMAP over night bær havregrød
Udskriv

Low FODMAP over night bær havregrød

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 7 timer
Samlet tid 7 timer 10 minutter
Antal 2

Ingredienser

  • 70 g havregryn
  • 50 g frosne blåbær
  • 50 g frosne jordbær
  • 1 1/2 dl appelsinjuice
  • 1 1/2 dl laktosefri mælk
  • 1 spsk sirup

Sådan gør du

  1. AFTENEN FØR: Varm bærene op i en gryde med vand så det lige dækker bunden. 

  2. Når bærene er tøet op skal de af blusset. 

  3. I en skål kan du nu blande alle ingredienserne sammen.

  4. Stil de på køl til morgen efter.

  5. MORGENEN EFTER: Tag grøden ud af køleskabet og rør lidt rundt i det. Smag det evt. til. Er du til en sød grød kan du altid komme lidt ekstra sirup i. 

  6. Server i to små skåle. Pynt med banan og evt. low FODMAP mysli.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory