Low FODMAP quinoagrød

low fodmap quoniagroed

For mig er det virkelig vigtigt, at jeg føler mig mæt. Før jeg fandt ud af, at jeg havde irritabel tyktarm, spiste jeg rugbrød til morgenmad, som indeholder mange fibre. Men nu er jeg så tvunget til at tænke i alternativer. En af mine favoritter er blevet denne low FODMAP quinoagrød, som er toppet med bær og vindruer. Lækkert, smagfuldt og mættende.

Derfor er quinoa sundt

Quinoa har på kort tid opnået en status som superfood her i Danmark. Quinoa indeholder mange fibre, hvilket gør det til et fuldkornsprodukt med et højt næringsindhold. Quinoaens høje proteinindhold gør det til et attraktivt produkt for fx vegetarer, som kan have svært ved at få proteiner nok.

Set fra et low FODMAP perspektiv så er quinoa fantastisk at bruge som erstatning for andre typer korn. Brug fx quinoa som erstatning i opskrifter med bulgur og cous cous, som desværre indeholder gluten.

Håber du kan blive lige så meget fan af min low FODMAP quinoagrød som jeg selv.

 

low fodmap quoniagroed
Udskriv

Low FODMAP quinoagrød

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 1

Ingredienser

 • 1 dl. quinoa
 • 1 dl. laktosefri mælk
 • 1 dl. vand
 • Salt
 • Agavesirup
 • Vaniljepulver

Sådan gør du

 1. Skyl quinoaen grundigt i koldt vand.
 2. Kom det i en gryde med vand og laktosefri mælk.
 3. Kog det op og lad det simre i ca. 12-15 minutter. Har quinoaen suget for meget af væsken kan du tilsætte lidt ekstra vand eller laktosefri mælk efter smag.
 4. Når grøden er færdig tags den af varmen.
 5. Smag den til med agavesirup, salt og vaniljepulver.

 

Skriv et svar

Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory