Low FODMAP rabarbercrumble

Low FODMAP rabarbercrumble

Med rabarber i haven skal der produceres lidt lækkerheder for min kæreste. I dette tilfælde sjussede jeg mig frem til denne low FODMAP rabarbercrumble.

Kage på low FODMAP diæt

For mig handler min diæt ikke om at tabe sig. Jeg synes nemlig det er vigtigt at bibeholde den madglæde jeg altid har haft – specielt når jeg er på diæt. Derfor er kager også virkelig en af de ting jeg husker at forkæle mig selv med. Selvfølgelig i moderate mænger, men en weekend snack i ny og næ bliver det da til. I dette tilfælde har jeg brugt glutenfri havregryn fra Aurion og boghvedemel. Det gav en super fin kombination af sprødhed til den bløde og saftige rabarber. Jeg valgte også at tilsætte friskrevet ingefær til rabarberne, da de to komplimenterer hinanden rigtig godt.

Jeg håber meget på at du vil give dig i kast med denne opskrift. Giv mig endelig også din feedback, hvis det er noget du ville tilføje eller gøre anderledes.

 

Low FODMAP rabarbercrumble
Udskriv

Low FODMAP rabarbercrumble

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 8

Ingredienser

 • 600 g. rabarber
 • 2 dl. sukker 1 dl. til rabarberne og 1 dl. til crumblen
 • 1 spsk. friskrevet ingefær
 • 1 dl. boghvedemel
 • 1 dl. glutenfri havregryn
 • 1 tsk. kanel
 • ½ tsk. kardemomme
 • ½ tsk. salt
 • 90 g. smør

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på180 grader.
 2. Rengør rabarberne og skær dem i mundrette stykker.
 3. Placer dem i et ildfast fad og riv ingefæren ud over. Vend det hele med 1 dl. sukker.
 4. Bag det i ovnen i 20 minutter.
 5. I mens ældes de øvrige ingredienser sammen. 1 dl. sukker, 1 dl. boghvedemel, 1 dl. havregryn, 1 tsk. kanel, ½ tsk. kardemomme, ½ tsk. salt og 90 g. smør. Dejen skal være porøs og ikke sammenhængende.
 6. Når rabarberne kommer ud igen fordeles dejen på toppen og det hele bages i yderligere 25 minutter. Rabarberne skal boble og dejen skal være sprød.
 7. Server rabarbercrumblen lun med low FODMAP vanlijeis, laktosefri creme fraiche eller flødeskum.

 

 

Skriv et svar

Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory