Skal du bruge en frokost der for det første er nem at lave og for det andet smager himmelsk og er sund, så skal du prøve min low FODMAP salat med rejer og hytteostdressing. Den er nem at forberede dagen inden arbejde og nem at have med på arbejde fordi den er lavet i et glas.
Nem frokost at tage med på farten
Frokost der er til at have med på farten er et hit. Det er smart og ser både lækkert og indbydende ud. Jeg har bare købt nogle glas med skruelåg som har en passende størrelse til et frokostmåltid.
Suppler med ekstra ingredienser
Hvis frokosten er for lille til dig kan du altid supplere med ekstra ingredienser. Kom fx lidt frisk spinat, agurk eller rød peber i. Du kan også komme færdigkogte og kolde risnudler i eller måske bare spise et stykke low FODMAP knækbrød eller en low FODMAP gulerodsbolle ved siden af.

Low FODMAP salat med rejer og hytteostdressing
Ingredienser
- 200 g. rejer friske eller fra frost
- 4 tomater
- 1 avocado
- 2 æg
- 100 g. laktosefri hytteost
- 1 tsk. dijon sennep
- salt og peber
- citron
Sådan gør du
-
Sørg for at rejerne er tøet op hvis de er fra frost.
-
Kog ægget som du ønsker det. Jeg er mest til smilende æg, så de kommer i vandet når det koger og får 7,5 minutter, hvorefter de skylles i koldt vand.
-
Imens snittes grøntsagerne. Du må kun få 40 gram avocado. Det svarer ca. til en halv, men du kan jo lige veje efter.
-
Bland dressingen af hytteost, sennep og salt og peber.
-
Skal du fx have salaten med på arbejde kan du bygge den i et glas, så den er nem at transportere. Lav tynde lag så du hele tiden får en bid hvor du kan få det hele med.
-
Del ægget og læg det i toppen. Dryp med lidt citronsaft, sæt låg på og tage den med på arbejde.
Vivian says
Hej
Jeg er lidt ny i fodmap, men er avocado ikke No-go?