Low FODMAP spelt burgerboller

Low FODMAP spelt burgerboller

Min kære mand spurgte forsigtigt om man måske kunne lave en burger når man er på low FODMAP diæt. Elskede de hundeøjne han kunne præstere 🙂 Jeg har taget udfordringen op og har laven en (synes jeg selv) ultra lækre og bløde low FODMAP spelt burgerboller.

 

Frys dine borgerboller ned

Det geniale ved disse low FODMAP spelt burgerboller er at de nemt kan fryses ned. Jeg får ikke spist dem alle i løbet af en uge, så jeg elsker at de bare kan fryses ned og tage en bolle op når kæresten igen kommer med sine hundeøjne.

Low FODMAP spelt burgerboller
Udskriv

Low FODMAP spelt burgerboller

Forb. tid 4 timer
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 4 timer 15 minutter
Antal 6

Ingredienser

  • 3 dl lunkent vand
  • 15 g gær
  • 1 ½ tsk salt
  • ½ dl raps- eller solsikkeolie
  • 2 spsk lys sirup
  • 520 g fint sigtet økologisk speltmel
  • 1 æg
  • sesamfrø

Sådan gør du

  1. Lav dejen i en skål eller en røremaskine hvis du har sådan en. Dejen skal ikke ældes med hænderne så det kræver lidt arm-muller hvis du selv skal røre den.

  2. Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt, olie og sirup og rør grundigt. 

  3. Tilsæt det fint sigtede økologiske speltmel og rør i 2-3 minutter. 

  4. Lad dejen hæve på køkkenbordet i 2-3 timer med et viskestykke over. 

  5. Lav 6 store burgerboller ved at sætte dejen på en bageplade med to spiseskeer. Undgå at mase for meget luft ud af bollerne. Lad dem efterhæve i 30 minutter. 

  6. Tænd ovnen på 180 grader. 

  7. Mas bollerne lidt flade så de ca. er en cm i højden. Pensl med et sammenpisket æg og drys med sesam.

  8. Bag burgerbollerne i 15 minutter i midten af ovnen. Og lad dem køle af på en bagerist når de er gyldne og færdige. 

  9. Server med det samme eller frys dem ned så du har til en burger i ny og næ. Det bliver manden sikkert glad for 🙂

Skriv et svar

Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory