Low FODMAP spelt teboller

low FODMAP spelt tebollerDer eksperimenteres på højtryk herhjemme for at finde lækre boller der kan spises til hverdag og fest. Disse low FODMAP spelt teboller blev serveret til min fødselsdag for 3 uger siden. De var en sand succes og jeg kunne tåle at spise dem.

Tebollerne er luftige, sprøde og fugtige på samme tid. Jeg er oprigtigt blevet fan af dem og vil til en hver tid servere dem for mine gæster igen. Jeg havde lidt ekstra til overs som jeg pakkede i en plastikpose og kom på frys. De har været rigtig lære at spise selvom de har været frosset ned.

Speltmel på low FODMAP diæt

Hvordan har du det med speltmel? Umiddelbart fungerer den sigtede og økologiske speltmel rigtig fint for mig. Det brude også være ok at spise ifølge Low FODMAP appen. Hvad jeg har gjort mig af erfaringer indtil videre så kan man nemt erstatte hvedemel med fint sigtet øko speltmel.

Boller med lidt mere gods i?

Er du til nogle boller hvor der er lidt mere gods i, så kan jeg anbefale mine low FODMAP speltboller med banan. De er koldhævede og smager også himmelsk. Du kan også prøve mine low FODMAP gulerodsboller. De er også koldhævede, og er saftige indeni og sprøde udenpå. Spiser gerne en af disse boller til morgenmad. Hvad kan du bedst lide at spise til morgenmad på low FODMAP diæt?

Opskriften på disse low FODMAP spelt teboller er fundet på bloggen bageglad. Har ændret meget lidt ved opskriften og har bare undladt at pynte dem med havregryn eller sesam.

 

low FODMAP spelt teboller
Udskriv

Low FODMAP spelt teboller

Forb. tid 1 time 50 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 2 timer 10 minutter
Antal 10

Ingredienser

  • 2 ½ dl lunkent vand
  • 75 g. smør plus lidt ekstra til pensling
  • 50 g. gær
  • 1 spsk. sukker
  • 1 1/2 tsk. salt
  • 1 æg
  • 8-9 dl. øko og fint sigtet speltmel

Sådan gør du

  1. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Lad det køle ned.

  2. Kom vand i en skål og smuldr gæret ud i. Tilsæt det afkølede og smeltede smør, samt sukker, æg og salt. 

  3. Kom melet i lidt ad gangen og æld dejen smidig og glat. Jeg har selv en køkkenmaskine, hvis ikke du har det kan dejen sagtens ældes i hånden. 

  4. Sæt skålen tildækket med et viskestykke et lunt sted, hvor dejen hæver til dobbeltstørrelse på ca. 1 ½ time.

  5. Tænd ovnen på 200 grader. 

  6. Lav 10 boller ud af dejen og placer dem forholdsvis tæt på hinanden i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i et kvarter til en halv time.

  7. Bag bollerne i 15-17 minutter til toppen er gylden. 

  8. Smelt imens lidt ekstra smør som du skal pensle bollerne med når de er færdige. 

  9. Når bollerne er gyldne på toppen tages de ud og pensles med det smeltede smør.

  10. Tag bollerne op på en gang (de skulle gerne hænge sammen) og lad dem køle af på en bagerist. 

  11. Når bollerne er lune/afkølede kan du brække dem fra hinanden og servere dem. 

Skriv et svar

Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory