Low FODMAP speltboller med banan

Low fodmap spelboller med banan

Jeg er virkelig blevet fan af disse low FODMAP speltboller med banan. De er ultra nemme at lave, og så holder de sig en uges tid i en pose. Det er perfekt så man ikke ender med at smide halvdelen ud. De fungerer også fint hvis de har været på frost. En lille note er dog, at jeg efter et par dage vælger at riste bollerne når jeg spiser dem til morgenmad. Det bliver de bestemt ikke dårligere af.

Speltmel på low FODMAP diæt

Hvordan har du det med speltmel? Umiddelbart fungerer den sigtede og økologiske speltmel rigtig fint for mig. Det brude også være ok at spise ifølge Low FODMAP appen. Hvad jeg har gjort mig af erfaringer indtil videre så kan man nemt erstatte hvedemel med fint sigtet øko speltmel. Finder jeg en opskrift hvor det ikke har fungeret siger jeg selvfølgelig til.

Jeg kan kun opfordre dig til at prøve mine speltboller med banan – de gør din morgenmad til ren lykke 🙂 God fornøjelse.

 

 

Low fodmap spelboller med banan
Udskriv

Low FODMAP speltboller med banan

Forb. tid 1 time 50 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 2 timer 10 minutter
Antal 9

Ingredienser

 • 3 dl. lunken vand
 • 25 g. gær
 • 1 dl. laktosefri yoghurt naturel
 • 1 tsk. salt
 • 1 spsk. sirup
 • 2 modne bananer
 • 125 g. glutenfri havregryn
 • 550 g. fint sigtet økologisk speltmel

Sådan gør du

 1. Oplæs gæren i den lunke vand.
 2. Tilsæt yoghurt, salt og sirup.
 3. Blend bananerne og kom dem i massen. Blend også havregrynene hvis du ønsker en ”blødere” bolle. Men det er helt valgfrit. Bland det grundigt.
 4. Tilsæt speltmel og ælt det sammen med det resterende med en grydeske eller en håndmikser med dejkroge på.
 5. Dejen skal være blød. Sæt den tildækket til hævning et lunt sted i 1 ½ time.
 6. Tænd ovnen på 220 grader. Og placer med to skeer 12 boller på en bageplade beklædt med bagepapir.
 7. Bage bollerne midt i oven i 20 minutter.
 8. Når bollerne er kølet ned kan du lægge dem i tilsluttet en plasticpose. Opbevar dem tørt i en uges tid.

Comments

  Trackbacks

 1. […] du til nogle boller hvor der er lidt mere gods i, så kan jeg anbefale mine low FODMAP speltboller med banan. De er koldhævede og smager også himmelsk. Du kan også prøve mine low FODMAP gulerodsboller. De […]

 2. Skriv et svar

  Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory