Low FODMAP spinatvafler

low fodmap spinatvafler

Jeg elsker en frokost hvor der er kræset lidt om lækkerheden. Derfor skal du prøve mine low FODMAP spinatvafler med laks. Perfekt til frokost eller en snack om eftermiddagen.

Fyld til dine low FODMAP spinatvafler

I denne version har jeg valgt at komme laks, frisk spinat, avocado (husk maks 40 g. pr. måltid), laktosefri hytteost og lidt citron på. Men er du fx ikke til laks, kan du nemt udskifte den med kylling. Du kan også vælge grøntsager som tomat, agurk, rød peber eller lignende low FODMAP grøntsager. Fx syntes min kæreste og jeg at der manglede lidt sprødhed i denne her variant. Derfor tror jeg, at vi næste gang prøver at komme lidt sprød salat eller nogle ristede solsikkekerner ovenpå.

Det er kun fantasien der sætter grænserne. Så prøv dig frem. Kommer du frem til en uimodståelig kombination må du endelig skrive den i kommentarfeltet.

low fodmap spinatvafler med laks

Opskriften er lånt af bloggeren Malene Mandrup.

low fodmap spinatvafler
Udskriv

Low FODMAP spinatvafler med laks

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 2

Ingredienser

  • 1 håndfuld frisk spinat
  • 100 g. laktosefri hytteost
  • 2 æg
  • 1 spsk. loppefrøskaller / FiberHUSK
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver

Sådan gør du

  1. Kom alle ingredienserne i en blender. Mit kunne lige præcis være i min minihakker. Det gør det klart nemmere end at skulle have den store blender frem. 

  2. Blend det hele fint og tænd for dit vaffeljern.  

  3. Når vaffeljernet er varmt kan du smøre det med lidt smør eller kokosolie. Hvis du har sliplet er det ikke nødvendigt. Kom ca. en fjerdedel af massen på midten af vaffeljernet og luk det. Den skal ikke have mere end et minutstid. 

    Mængden beskrevet her er til et vaffeljern der ca. er 15 cm. i diameter. Er dit større skal der selvfølgelig mere "dej" i. Men pas på du ikke kommer for meget i. Dejen hæver når den bliver varm. Jeg fik i hvertfald lidt spinatdej på bordet ved den første jeg lavede, fordi det flød ud over. 

  4. Når du har bag dine vafler kan du servere dem med hvad end du vil. I dette tilfælde serverede jeg med laks, spinatblade, laktosefri hytteost, ca. en halv avocado (maks 40 g.) og lidt citronsaft. 

    Du kan næsten komme hvad som helst i. Prøv fx også med en rest kylling fra dagen før, lidt salat, tomat og agurk. Det er også lækkert. 

Skriv et svar

Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory