Low FODMAP stegte ris med kylling

Low FODMAP stegte ris med kylling

Når vi laver ris hos os laver vi ofte lidt ekstra. Mest fordi det kan bruges dagen efter til fx denne version af low FODMAP stegte ris med kylling. Noget andet kolde ris kan bruges til er en lækker ris salat. Tilbage til emnet om min total mavevenlige version af stegte ris. Det er på mange måder super nemt at lave, så hjemme hos os er det blevet en del af hverdags-aftensmads-repertoiret.

Sundhed uden mangel på smag

Retten er på mange måder fantastisk, fordi der sniger sig dejligt mange grøntsager ind. Den bløde aubergine og sprøde peberfrugt giver en god kombination. Æggene giver risene luftighed, og det spicy fra ingefær og chili (hvis du ønsker det) skaber lidt spræl. Og så er der jo forårsløgene. På low FODMAP må man ikke få løg. Men en genial erstatning er den grønne del af forårsløgene, hvor man har fundet ud af at der ikke er en for høj andel af FODMAP’s i. Forårsløgene giver dig den velkendt løgsmag – helt uden at få ondt i maven. Og hvad så med resterne af løgene, spørger du måske. De bliver gemt fx brugt på min kærestes tomatmad eller som ekstra topping på hans mad. Resterne kan altså sagtens nå at blive brugt, så vi undgår madspild.

Jeg håber du bliver nøjagtigt lige så glad for mine low FODMAP stegte ris med kylling og æg, som jeg selv er. Hvis du prøver med andre grøntsager så giv mig gerne et praj. Jeg elsker at blive inspireret af jer.

 

Low FODMAP stegte ris med kylling
Udskriv

Low FODMAP stegte ris med kylling

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 3

Ingredienser

  • 400 g. kolde ris fx fra dagen før
  • 300 g. kyllingefilet skåret i mundrette bider
  • Lidt chilipulver hvis du er til en stærk version
  • 4 g. forårslø kun den grønne del skåret i strimler
  • 1 aubergine skåret i tern
  • 1 rød peber skåret i tern
  • 1 cm gange 2 fint revet ingefær
  • 2 æg
  • Soya at smage til med

Sådan gør du

  1. Skær auberginen i tern, kom lidt salt over og lad det trække et kvarters tid. På den måde trækkes væsken ud og det giver auberginen en bedre smag.
  2. Forbered alle de andre ingredienser imens.
  3. Varm en wok godt op og tilsæt olie. Svits kødet af og tilsæt evt. chilipulver hvis du er til en stærk version. Når kyllingen er færdig tages den op af wokken på en tallerken med sølvpapir over.
  4. Kom lidt mere olie i wokken og steg aubergine og rød peber af. Det må godt få lidt farve.
  5. Tilsæt de kolde ris og vend godt rundt.
  6. Pisk æggene sammen i en skål og vend det rundt i retten.
  7. Kom ingefær og forårsløg i og steg videre i et minuts tid.
  8. Smag til med soya.
  9. Server retten evt. toppet med lidt mere grønt fra forårsløgene.

 

Skriv et svar

Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory