Low FODMAP tomatsuppe

low FODMAP tomatsuppe

Årh jeg elsker tomater. Så jeg er lykkelig for at tomater er en grøntsag man må spise ubegrænset på low FODMAP diæt. Jeg er så heldig at have friske tomater hængene i min have. Derfor skulle der også findes en løsning på en lækker low FODMAP tomatsuppe. Udfordringen er at der for det meste tilsættes rigelige mængder af løg og hvidløg i en tomatsuppe. Men her synes jeg faktisk at resultatet uden løg og hvidløg er nøjagtig ligeså godt.

Masser af smag

Min low FODMAP tomatsuppe er lavet som jeg synes den er god. Det vil sige jeg har tilpasset den med de krydderier jeg allerbedst kan lide. Du kan snildt skifte cayennepeber ud med chili eller ingefær, hvis du bedre kan lide det. Du kan også vælge helt at undlade det, hvis du ikke ønsker den for stærk. For mig er det vigtigt at opfordre dig til at smage på maden og tilpasse det dine smagsløg. Alle er forskellige og du skal tro på at du sagtens kan freestyle lidt, selvom det kan være grænseoverskridende i starten. Jeg er sikker på det bliver en succes! Nyd madlavningen og de kreative aspekt af det.

Jeg har endnu ikke prøvet at lave opskriften med hakkede tomater på dåse. Det må vente til vintertiden, hvor de friske tomater ikke er så gode. Hvis du selv har en lækker opskrift på en low FODMAP tomatsuppe på hakkede tomater, så send den endelig til mig.

 

low FODMAP tomatsuppe
Udskriv

Low FODMAP tomatsuppe

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4

Ingredienser

 • 1 spsk. olie
 • 2 fed. hvidløg
 • 2 kg. friske tomater
 • 70 g. tomatpure
 • 3 spsk. touch of taste kyllingefond
 • 1 l. vand
 • ½ tsk. cayennepeber
 • 1. spsk. tørret basilikum
 • 1. spsk. tørret oregano
 • Salt
 • Peber
 • Sukker

Sådan gør du

 1. Skær alle tomaterne i grove stykker.
 2. Svist de to fed hvidløg i gryden. Fisk dem op igen når de er blevet gyldne. De må endelig ikke blive brandt, da det giver en bitter smag.
 3. Kom tomaterne ned til olien og lad dem svitse af nogle minutter.
 4. Tilsæt tomatpure og kyllingefonden blandet med vand.
 5. Lad det simre lidt og krydr derefter efter din smag. Jeg kan godt lide smagen af cayennepeber, basilikum og oregano. Men du kan jo også prøve med ingefær eller chili.
 6. Lad det simre i ca. en halv time og smag til med salt, peber og en smule sukker.
 7. Server med en lille dusk frisk basilikum.

 

Skriv et svar

Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory