Low FODMAP tunsalat

low fodmap tunsalat

Frokost er nok det måltid på dagen jeg aller bedst kan lide. Vi har en fantastisk kantine på arbejdet, men når jeg selv skal lave den, så bliver det ofte til min low FODMAP tunsalat. Jeg spiser den som en salat, og ikke som pålæg på rugbrød, da man af gode grunde ikke kan spise det på en low FODMAP diæt. Tro mig – den er virkelig lækker. For mig er det helt klart citronolien der gør den helt store forskel – så lad være med at undlad den. Har du ikke citronolie i skabet kan du erstatte den med en god olivenolie og citron.

Hurtig og smagfuld frokost

Selvom der er lidt snittearbejde i at lave salaten så synes jeg det er det hele værd. Desuden kan du sagtens stille den på køl og spise resterne dagen efter. Jeg vil sige at der er til to personer eller en person over to dage.

En af de ting jeg går meget op i, er at mine retter skal smage af noget. At være på low FODMAP diæt skal ikke være kedeligt. Tværtimod skal det helst være en oplevelse hver gang. Ellers kan man nemt miste motivationen.

Lad mig endelig vide hvad du synes om min low FODMAP tunsalat. 🙂

 

low fodmap tunsalat
Udskriv

Low FODMAP tunsalat

Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 2

Ingredienser

 • 1 dåse tun i olie
 • 2 gulerødder
 • 1 rød peber
 • ½ agurk
 • 1 håndfuld sorte oliven
 • 1 spsk. citronolie
 • 2 spsk. mayo
 • Salt og peber

Sådan gør du

 1. Kom tunen i en skål - selvfølgelig uden olien.
 2. Skræl og riv gulerødderne.
 3. Skær den røde peber i små tern.
 4. Halver den halve agurk på langs og fjern kernene med en teske. Skær dem i små tern.
 5. Snit også de sorte oliven i mindre stykker.
 6. Bland tun og grøntsager i en skålen og tilsæt citronolie og mayo.
 7. Bland det hele grundigt, og smag til med salt og peber.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory