Low FODMAP ungarsk gullasch

low fodmap ungarsk gullasch

Vintermånederne er hos os lig simremad. Derfor stod den i weekenden på low FODMAP ungarsk gullasch. Perfekt når du på en langsom søndag synes der skal kæles lidt ekstra for maden. Selvom der skal kæles ekstra for maden, så betyder det bestemt ikke at du skal stå i køkkenet hele dagen. Retten her står nemlig bare og simre, så længe du vil tillade det.

Klar til fryseren

Igen vil jeg slå et slag for at lave store portioner og fryse det resterende ned i portionsposer. Det gør det alt andet lige bare nemmere at håndtere en hverdag på low FODMAP diæt. Tag en portion ud af fryseren og kom det på køl dagen før den skal nydes. Lad den tø langsomt op. Når du skal varme retten op skal det gøres ved svag varme.

Tilbehør

Server enten retten med en low FODMAP variant af kartoffelmos (kartofler, smør, laktosefri mælk og persille) eller ris. Bagge dele smager rigtig godt. Top gerne med et ekstra drys persille og server en grøn salat på siden. Ellers kan retten blive meget tung.

 

 

low fodmap ungarsk gullasch
Udskriv

Low FODMAP ungarsk gullasch


Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 3 timer 30 minutter
Antal 10

Ingredienser

  • 2 kg gullasch kød
  • 4 bundt forårsløg (kun den grønne del)
  • 50 g smør
  • 6 spsk paprika (den milde)
  • 3 spsk boghvedemel
  • 700 g gulerødder
  • 3 laurbærblade
  • 2 store dåser tomatpuré
  • 2 liter vand med dertilhørende grøntsagsfond
  • ½ liter piskefløde
  • salt, peber og cayennepeber

Sådan gør du

  1. Skær forårsløgene og gulerødder ud. Svits forårsløgene i lidt af smørret i en stor gryde. Tag dem op af gryden.

  2. Svits kødet lidt ad gangen med en ny klat smør hver gang. Det må meget gerne få en god stegeskorpe, så rør ikke for meget i det. Tag også kødet op af gryden.

  3. Kom dernæst både løg og kød ned i gryden og drys med paprika og boghvedemel. Rør grundigt og tilsæt gulerødderne. 

  4. Tilsæt tomatpuréen samt vand og din fond. Jeg bruger enten grøntsags eller kalvefond fra Touch of taste. Husk at tjekke der ikke er løg eller hvidløg i din fond. 

  5. Lad det simre til kødet er mørt. Gerne 3 timer eller mere hvis tiden er til det. 

  6. Lad det til sidst koge lidt ind og tilsæt fløden. 

  7. Smag til med salt. peber og cayennepeber (hvis den godt må være lidt stærk).

  8. Server den med kartoffelmos eller ris. 

Trackbacks

  • […] at blive for gamle. Parmesan har vi altid liggende og persillen var en rest fra min topping til min low FODMAP ungarsk gullasch. Den ret er i øvrigt helt fantastisk, så prøv den endelig. […]

  • Skriv et svar

    Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory