Low FODMAP vafler med myntemarineret ananas

low fodmap vafler med myntemarineret ananas

Det her er min favoritopskrift på glutenfri og low FODMAP vafler. De er lavet på æg, bananer og rismel. Derudover er de toppet med den lækreste myntemarinerede ananas. Spis dem som en sund pg sød morgenmad, som snack eller server dem som dessert – dine gæster vil uden tvivl blive henrykte.

Vi havde et par stykker tilbage som vi bare kom på køl til dagen efter. Min kæreste var så snedig at lune dem kortvarigt i brødristeren og kom efterfølgende et stykke mørk chokolade på. Det var vildt lækkert sagde han. Så nu er tippet givet videre. Jeg havde selvfølgelig spist min dagen før, så jeg så bare på med lange nysgerrige øjne.

low fodmap vafler med myntemarineret ananas
Udskriv

Low FODMAP vafler med myntemarineret ananas

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 2

Ingredienser

 • 3 æg
 • 2 modne bananer
 • 3 spsk rismel
 • 1 knivspids salt
 • ½ tsk bagepulver
 • smør eller kokosolie til stegning
 • ½ ananas
 • 15 mynteblade
 • ½ tsk vaniljepulver

Sådan gør du

 1. Snit ananasen i fine mundrette stykker. Snit mynten helt fint. 

 2. Kom ananas og mynte i en skål og drys lidt vaniljepulver over. Lad det trække indtil vaflerne er færdige.  

 3. Tænd vaffeljernet. 

 4. Blend æg, bananer, rismel, salt og bagepulver i en minihakker eller hvad end du har.  

 5. Kom lidt smør eller kokosolie på vaffeljernet når det er varmt. Kom lidt dej i - husk at du ikke skal fylde den helt op. Vaflerne hæver og udvider sig når de bliver bagt. Jeg tror jeg fyldte min to tredjedele op. 

 6. Bag dem i et par minutter til de er gyldne. Og gentag til du ikke har mere dej tilbage. 

 7. Anret på to tallerkner og top med din myntemarinerede ananas. Der var lidt for meget ananas til os. Jeg gemte bare resten i køleskabet og kom det på min chiagrød dagen efter. 

Skriv et svar

Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory